verhuur
posts
posts

Nieuw Werk

Nieuw Werk: Try-out Podium voor professionele theatermakers
aanvang: 20u15 vr. 8 okt. 2021
max. 26 Corona-proof plaatsen. Locatie: De Kempenaerstudio
Reserveren alleen en noodzakelijk via nieuwtheaterwerk@gmail.com
zaal open: 19u45 Na aanvang geen toegang!
Entree: Waardebepaling achteraf (pin of contant))

Presentatie en poëzie: Bert Wagenaar van Kreveld www.bookbert.com

Drie optredens van de volgende theatermakers:

Beer en Michiel, Thjum Arts, Maaike Dirkje Hop

Nieuw Werk is een try-out podium voor theaterprofessionals waar de makers het publiek kunnen bevragen over de impact van hun optreden.

Op vrijdag 8 oktober 2021:
Beer http://zangeres.nl en Michiel op soundcloud:

Beer Teipe en Michiel Buursen leerden elkaar kennen op het H’sums Conservatorium waar ze gepassioneerd de Jazz aan het ontdekken waren. Nu 25 jaar later, komen ze elkaar tegen. Ze hebben een klik. Michiel blijkt de perfecte invulling te geven aan de zelfgeschreven liedjes van Beer. Beer schrijft zowel Engels als Nederlandstalig. Invloeden uit de Jazz, Soul, Blues en oude musicals zijn te horen. Hierin kan zij zowel haar entertain talent als ook de krachtige stijl van zingen  in kwijt. Michiel is een virtuoos pianist die zowel klein, speels en zacht speelt als ook groots en meeslepend. Samen brengen ze eigen werk en covers. Op: spotify

Thjum Arts https://thjum.nl Foto: Lieke Biederman
In zijn nieuwe voorstelling ‘Tijdloos Genot’ probeert Thjum Tijdloos Genot te bereiken. Samen met u. Of het lukt, dat moet blijken. Thjum weet met zijn droogkomische doordachte stijl alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat je na afloop niets anders kan zijn dan onder de indruk. Thjum won in 2018 de jury- en publieksprijs van het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. In 2020 stond hij in de Finale van het BNN VARA Leids Cabaret Festival.

Maaike Dirkje Hop meer info klik hier
“Dubito ergo sum is mijn motto. Dat Latijn vind ik wel interessant staan.

Ik vind het moeilijk en een beetje vervelend om mezelf te omschrijven want welke kant van het verhaal moet ik kiezen? Ik verbaas me erover en ben er jaloers op hoe sommige mensen zichzelf moeite- en schaamteloos profileren of zelfs beschrijven in de derde persoon.  Over deze worsteling zing en vertel ik (in de hoop dat mensen dan moeten lachen ipv huilen, maar het mag ook allebei).”

Tekst en spel: Maaike Dirkje Hop
Compositie en muzikale begeleiding: Sander Hop

Volgende geplande datum Nieuw Werk: een vrijdag  november 2021.

web-PodiumWesterdok-TheaterwerkplaatsNieuwWerk-CollageMartinPluimers2

fotografie Martin Pluimers

Nieuw Werk biedt een podium aan professionele theatermakers van verschillende disciplines om hun werk aan collega’s en ander publiek te kunnen tonen. Om de uitwisseling tussen de verschillende theaterdisciplines te bevorderen, nieuw materiaal uit te proberen of om een nieuwe interpretatie te geven aan bestaand materiaal.
De avond is opgebouwd uit drie presentaties van maximaal 30 minuten per stuk. Vanaf 22u wordt een gesprek geleid waar de theatermakers het publiek kunnen interviewen, zodat het publiek echt fungeert als testpubliek.

Bert Wagenaar van Kreveld is iniatiefnemer van Nieuw Werk. Sinds 2017 vindt het plaats in de Kempenaerstudio: http://kempenaerstudio.nl 

Op donderdag 30 januari voor het eerst bij: A’DAM&Co. https://adamand.co

Eerder bij Nieuw Werk:  Marjolein de Graaff, Yentl en de Boer, Maarten Willemsen, Ella van Drumpt, Elsbeth Vernout, Suzanne Mateysen, Chris Verlaan, Farida van der Stoom, Reineke Jonker, Dian Liesker, Soula Notos, Judika Lessman, Anna Rottier, Rocco Vermijs, Marlinde Vos & Karin Frankel, Reineke Masschaupt, Quintijn Relouw, Marije Op ’t Einde, Ester Natzijl, Westravanderwal, Evert-Jan Apeldoorn, Maarten van Norren, Jeannie Charlene, Frank Irving, Andre Besseling, Frank Sheppard, Nicole Dooper, Heleen van den Hombergh, Renate Jörg, Thjum Arts, Frans de Wit, Marcella Wisbrun, Ubit Iskander, Daphne Gakes, Emmelie Zipson, Jessica Kaasschieter, Frédérique Arnold, Jasper van Kuijk, Carla Regina, Pastora Flamemco, Baragan, Jildou Kroes, Barbara Breedijk, Marjolein Fokkema, Ies Muller, Benji, Pieter Jouke, WordBites, Jürgen Theuns, Ruud de Nooij, Cortijn Tonkes, De PrimaDonna’s, Martin Vernooij, Maarten Boegborn, Fee Reynaerts, Alyssa Gonzalez, Sanne Schumacher, Janske Dekkers, Bart Melief, De Tijdelijke Toon, IDEM, Lindy Bremer, ‘Het leven van Deborah’, Bettina Vlot, Angelique Dorrestijn, Sanne Clifford, Joop Oonk, Sara Leemans, Maartje Teussink e.v.a.

Compilaties van eerdere edities van Nieuw Werk hieronder
in de slideshow door de lens van Martin Pluimers:

  • PodiumWesterdok-Collage-96dpi-FEB2014-cMartinPluimers

  • pluimer 11 april

  • podiumWdok746-mrt2014-A2

  • 26 sept collage pluimers

&n


Back to Top ↑