verhuur
posts
posts

Nieuw Werk

Nieuw Werk: Try-out Podium voor professionele theatermakers
aanvang: 20u15 (verplaatst naar:) vr. 11 dec. 2020
max. 26 Corona-proof plaatsen. Locatie: De Kempenaerstudio
Reserveren alleen en noodzakelijk via nieuwtheaterwerk@gmail.com
zaal open: 19u45 Na aanvang geen toegang!
Entree: Waardebepaling achteraf (pin of contant))

Presentatie en poëzie: Bert Wagenaar van Kreveld www.bookbert.com

Drie optredens van de volgende theatermakers:

www.jaspervankuijk.nlwww.maartjeteussink.nlwww.marjoleinfokkema.nl

Nieuw Werk is een try-out podium voor theaterprofessionals waar de makers het publiek kunnen bevragen over de impact van hun optreden.
Op vrijdag 11 december:

Jasper van Kuijk: Tot Hier En Niet Verder.
Jasper heeft een jaar op het Zweedse platteland doorgebracht. Maar om nou te zeggen dat dat hem milder heeft gemaakt, nee. Als alles schreeuwt om verandering, is redelijkheid dan nog wel het juiste antwoord? Jasper vraagt het zichzelf hardop af in Tot Hier En Niet Verder. In deze nieuwe voorstelling fileert hij weer met vrolijk cynisme zijn en onze ‘beschaving’. En net zoals in zijn columns in de Volkskrant gaat dat met de voor Jasper zo kenmerkende mix van inhoud en humor. Lachen met het mes op tafel. Vanaf november 2020 te zien het theater.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zOic6hh12ys
Fotografie: Frank Ruiter

Maartje Teussink
is een singer/songwriter en componist. In 2019 is haar nieuwste release op cd uitgebracht bij Butler Records: ‘Organic Cities’. Verder is zij actief als componist en tekstschrijver voor andere songwriters, voor theaterproducties, filmmuziek, multimedia installaties, dansperformances en vrije producties. Als onafhankelijke creator van muziek, zoekt zij wegen om haar expertise als componist zo breed mogelijk te ontwikkelen, maar ook als tekstschrijver, producer, en publisher voor haar eigen werk en voor derden onder de naam ‘Thoughtrecords’. www.thoughtrecords.com
Momenteel ontwikkelt zij nieuw album en composities voor Theater Bremen in Duitsland, waar zij het dit seizoen werkzaam zal zijn. Ook is zij actief als muziek(theater) docent, oa. bij Codarts.

Marjolein Fokkema: Geen punt
Huisarrest? Avondklok? Geen punt. Marjolein Fokkema zit graag met u bij de pakken neer. Met venijnige liedjes over spraakverwarring, hondsdolheid, en een diep verlangen naar pensioen. Met absurde scenes over dorst en allesverslindende obsessies. We laten de fantasie maar eens de vrije loop. We laten de boel maar eens de boel. We gaan de zeewind opsnuiven, desnoods in gedachten, en dwalen af naar verre oorden.
Marjolein Fokkema werd geboren in West-Brabant, maar heeft het carnaval vieren en de zachte g nooit goed onder de knie gekregen. Nu speelt ze liedjes over de liefde en andere dingen die verkeerd lopen. Dat ze cynisch, rancuneus en obsessief zou zijn, zijn slechts geruchten.
In 2017 studeerde Marjolein af aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam en in 2018 stond ze in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De AKF jury schreef ‘de leukste liedjes van deze halve finales’ en ‘deed denken aan de geestig-sombere zwartgalligheid van Hans Dorrestijn’. Als u uw nieuwsgierigheid nu al niet meer kunt bedwingen, gluurt en luistert u vast wat op theater.marjoleinfokkema.nl/video

Volgende geplande datum Nieuw Werk: vrijdag in januari 2021 met o.a. Dagmar Rijff 

web-PodiumWesterdok-TheaterwerkplaatsNieuwWerk-CollageMartinPluimers2

fotografie Martin Pluimers

Nieuw Werk biedt een podium aan professionele theatermakers van verschillende disciplines om hun werk aan collega’s en ander publiek te kunnen tonen. Om de uitwisseling tussen de verschillende theaterdisciplines te bevorderen, nieuw materiaal uit te proberen of om een nieuwe interpretatie te geven aan bestaand materiaal.
De avond is opgebouwd uit drie presentaties van maximaal 30 minuten per stuk. Vanaf 22u wordt een gesprek geleid waar de theatermakers het publiek kunnen interviewen, zodat het publiek echt fungeert als testpubliek.

Bert Wagenaar van Kreveld is iniatiefnemer van Nieuw Werk. Sinds 2017 vindt het plaats in de Kempenaerstudio: http://kempenaerstudio.nl 

Op donderdag 30 januari voor het eerst bij: A’DAM&Co. https://adamand.co

Eerder bij Nieuw Werk:  Marjolein de Graaff, Yentl en de Boer, Maarten Willemsen, Ella van Drumpt, Elsbeth Vernout, Suzanne Mateysen, Chris Verlaan, Farida van der Stoom, Reineke Jonker, Dian Liesker, Soula Notos, Judika Lessman, Anna Rottier, Rocco Vermijs, Marlinde Vos & Karin Frankel, Reineke Masschaupt, Quintijn Relouw, Marije Op ’t Einde, Ester Natzijl, Westravanderwal, Evert-Jan Apeldoorn, Maarten van Norren, Jeannie Charlene, Frank Irving, Andre Besseling, Frank Sheppard, Nicole Dooper, Heleen van den Hombergh, Renate Jörg, Thjum Arts, Frans de Wit, Marcella Wisbrun, Ubit Iskander, Daphne Gakes, Emmelie Zipson, Jessica Kaasschieter, Frédérique Arnold, Jasper van Kuijk, Carla Regina, Pastora Flamemco, Baragan, Jildou Kroes, Barbara Breedijk, Marjolein Fokkema, Ies Muller, Benji, Pieter Jouke, WordBites, Jürgen Theuns, Ruud de Nooij, Cortijn Tonkes, De PrimaDonna’s, Martin Vernooij, Maarten Boegborn, Fee Reynaerts, Alyssa Gonzalez, Sanne Schumacher, Janske Dekkers, Bart Melief, De Tijdelijke Toon, IDEM, Lindy Bremer, ‘Het leven van Deborah’, Bettina Vlot, Angelique Dorrestijn, Sanne Clifford, Joop Oonk, Sara Leemans e.v.a.

Compilaties van eerdere edities van Nieuw Werk hieronder
in de slideshow door de lens van Martin Pluimers:

  • PodiumWesterdok-Collage-96dpi-FEB2014-cMartinPluimers

  • pluimer 11 april

  • podiumWdok746-mrt2014-A2

  • 26 sept collage pluimers

&n


Back to Top ↑