verhuur
posts
posts

Nieuw Werk

Nieuw Werk: Try-out Podium voor professionele theatermakers
aanvang: 20u15 vrijdag 17 mei 2019
WEER IN: DE KEMPENAERSTUDIO, DE KEMPENAERSTR 11-B, Amsterdam
zaal open: 19u45 Na aanvang geen toegang!
max. 50 plaatsen. Reserveren alleen en noodzakelijk via nieuwtheaterwerk@gmail.com
Entree: Waardebepaling achteraf (kan dus alleen contant!)
Presentatie en poëzie: Bert Wagenaar van Kreveld

Jildou Kroes http://www.jildoukroes.nl is een theatermaker die speelt, zingt en schrijft.
Geboren in Friesland, groot geworden (gegroeid:-) in Amsterdam. Ze stond met haar afstudeervoorstelling op verschillende theaterfestivals in het land, waaronder het Fringe en Theaterfestival Boulevard.
Momenteel schrijft ze aan haar voorstelling ‘De Wimper van de Wolf.’ 

Yuri Disseldorp neemt je in ‘GRAB’ http://yuridisseldorp.nl als een ware showman mee in zijn snelle en absurde wereld van sketches, typeringen, verhalen en poëzie. Vaak hilarisch, soms schurend en oprecht maar altijd sexy, lijp en bereid om er een groot feest van te maken. En niet te vergeten: door middel van een Grabbelton-systeem kiest u welke sketches onze showman speelt en welke niet. Zin in? Ontpop dan snel je confettikanon en trek je glitterjas aan. Yuri heeft er zin in.

Yuri Disseldorp werd in 1990 geboren in Zoetermeer. Na zijn studie aan de Amsterdamse toneelschool&kleinkunstacademie maakt hij furore met het cabaretduo ‘Rajko en zijn broer’ en zet zijn eerste stappen als acteur. Sinds dit jaar opereert hij als solo-cabaretier en maakt daarnaast graag uitstapjes voor andere dingen.
Concept/tekst/spel: Yuri Disseldorp
Foto credits: Iris Bergman

Beer Teipe http://zangeres.nl wilde op jonge leeftijd al zingen en dansen.
Zij studeerde aan het conservatorium een aantal jaren klassieke muziek.
Daarna koos voor  meer swingende muziek als, blues, jazz, musical ,soul en pop.
Tijdens haar studie op het conservatorium volgde zij ook lessen aan de Kleinkunst Academie.
Geïnteresseerd in verschillende stijlen en genres deed zij mee aan diverse projecten:

O.a de opera Carmen, Paradise Regained Orchestra  van Bimhuis , Metropole Orkest, een Cd voor Walt-Disney. Ook speelde ze met haar eigen jazzcombo door binnen- en buitenland. Behalve als zangeres en entertainer ontwikkelde Beer zich in pianospelen en het schrijven van eigen werk.
Bij Nieuw Werk zal zij een combinatie maken van eigen werk en het werk van grote zangeressen. Zangeressen die zowel theatraal en vocaal interessant zijn zoals Barbra Streisand, Dianna Ross,Whitney Houston.

Eigen werk  laatste Cd Someone: https://soundcloud.com/info-898/older  
Cd Love life: https://open.spotify.com/album/2H6kbFSeYemSGqOyeNIIpg?si=bj33lVWRQT6gYIpSUN0ELw

Volgende geplande datum Nieuw Werk: een vrijdag 30 augustus 2019 met Charley el Ranzino en ?

web-PodiumWesterdok-TheaterwerkplaatsNieuwWerk-CollageMartinPluimers2

fotografie Martin Pluimers

Nieuw Werk biedt een podium aan professionele theatermakers van verschillende disciplines om hun werk aan collega’s en ander publiek te kunnen tonen. Om de uitwisseling tussen de verschillende theaterdisciplines te bevorderen, nieuw materiaal uit te proberen of om een nieuwe interpretatie te geven aan bestaand materiaal.
De avond is opgebouwd uit drie presentaties van maximaal 30 minuten per stuk. Vanaf 22u wordt een gesprek geleid waar de theatermakers het publiek kunnen interviewen, zodat het publiek echt fungeert als testpubliek.

Bert Wagenaar van Kreveld is iniatiefnemer van Nieuw Werk. Sinds 2017 vindt het plaats in de Kempenaerstudio: http://kempenaerstudio.nl 

Eerder bij Nieuw Werk:  Marjolein de Graaff, Yentl en de Boer, Maarten Willemsen, Ella van Drumpt, Elsbeth Vernout, Suzanne Mateysen, Chris Verlaan, Farida van der Stoom, Reineke Jonker, Dian Liesker, Soula Notos, Judika Lessman, Anna Rottier, Rocco Vermijs, Marlinde Vos & Karin Frankel, Reineke Masschaupt, Quintijn Relouw, Marije Op ’t Einde, Ester Natzijl, Westravanderwal, Evert-Jan Apeldoorn, Maarten van Norren, Jeannie Charlene, Frank Irving, Andre Besseling, Frank Sheppard, Nicole Dooper, Heleen van den Hombergh, Renate Jörg, Thjum Arts, Frans de Wit, Marcella Wisbrun, Ubit Iskander, Daphne Gakes, Emmelie Zipson, Jessica Kaasschieter, Frédérique Arnold, Jasper van Kuijk, Carla Regina, Pastora Flamemco, Baragan, Jildou Kroes, Barbara Breedijk, Marjolein Fokkema, Ies Muller, Benji, Pieter Jouke, WordBites, Jürgen Theuns, Ruud de Nooij, Cortijn Tonkes, De PrimaDonna’s, Martin Vernooij, Maarten Boegborn, Fee Reynaerts, Alyssa Gonzalez, Sanne Schumacher, Janske Dekkers, Bart Melief e.v.a.

Compilaties van eerdere edities van Nieuw Werk hieronder
in de slideshow door de lens van Martin Pluimers:

  • PodiumWesterdok-Collage-96dpi-FEB2014-cMartinPluimers

  • pluimer 11 april

  • podiumWdok746-mrt2014-A2

  • 26 sept collage pluimers

 

 

 

 

frank sheppard

 


Back to Top ↑