verhuur
posts
posts

Nieuw Werk

Nieuw Werk: Try-out Podium voor professionele theatermakers
aanvang: 20u15 vrijdag 1 maart 2019
WEER IN: DE KEMPENAERSTUDIO, DE KEMPENAERSTR 11-B, Amsterdam
zaal open: 19u45 Na aanvang geen toegang!
max. 50 plaatsen. Reserveren alleen en noodzakelijk via nieuwtheaterwerk@gmail.com
Entree: Waardebepaling achteraf (kan dus alleen contant!)
Presentatie en poëzie: Bert Wagenaar van Kreveld


KRAA                                    Ruud de Nooij                 Alyssa Gonzalez

KRAA
sorteert haar innerlijke dialogen op poëtisch abstracte wijze. https://kraa.info 
Het muzikaal ondersteunen en prikkelen van de geestelijke groei en de zoektocht naar evenwicht. De luisteraar komt heel dichtbij en maakt deel uit van vraagstukken die ze niet langer kan vasthouden.

Nederlandstalige liedjes en teksten vertellen het verhaal van KRAA met betrekking tot angst, afscheid, aandacht en acceptatie. Haar kracht zit in de kwetsbaarheid en diversiteit. Niet gemakkelijk te bespreken thema’s komen aan het licht, waar ze aandacht aan geeft in een vorm van abstractie gemengd met pure emotie. Tekst speelt een dragende rol, wat eenheid schept in de verschillende muziekstijlen die voorbij komen.
‘Al het mooie, kwetsende, frustrerende, liefhebbende, schone en tijdloze dat ik ervaar verwerk ik door middel van tekst en melodie. Woorden symboliseren het contact tussen geest en hart, maar vaak is het juist de stilte in harmonie die mijn innerlijke dialogen doen verzachten. Zo kom ik weer wat verder vooruit. Ga je mee?

Ruud de Nooij – Cabaret.  http://www.ruuddenooij.nl

Ruud studeerde in 2015 af bij Theateropleiding Selma Susanna. Hij laat zich graag inspireren door Maarten van Roozendaal, Kees Torn, Freek de Jonge en Herman van Veen. Hij is een techneut die houdt van ingewikkelde constructies. In zijn hoofd en op het podium. Noem hem een nerd, maar dan wel een leuke. Die dingen simpeler wil. Het gaat hem nog lukken ook.
Op het podium dan.

Alyssa Gonzalez  studeert dit jaar af metGREETaan de afdeling Kleinkunst vanhet Koninklijk Conservatorium Antwerpen.
www.alyssagonzalez.com op Facebook: Klik hier
Deze voorstelling is een verbeelding over eenzaamheid en isolatie, moedeloos zijn, zonder op te geven. De drang naar connectie en die niet vinden, leidt tot paniek, onveiligheid en wantrouwen.
Alyssa is typerend voor haar kwetsbaarheid en relativering, humor binnen drama en de wil tot overtuiging.
Deze zomer stond Alyssa met haar eerstejaarssolo Withlov op Theaterfestival de Parade in Amsterdam en met haar tweedejaarssolo op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Daarnaast treedt zij regelmatig op als stand-up comedian in verschillende comedy cafés in Nederland en België.

Volgende geplande datum Nieuw Werk: een vrijdag 5 april 2019 met o.a de Primadonnas, 

web-PodiumWesterdok-TheaterwerkplaatsNieuwWerk-CollageMartinPluimers2

fotografie Martin Pluimers

Nieuw Werk biedt een podium aan professionele theatermakers van verschillende disciplines om hun werk aan collega’s en ander publiek te kunnen tonen. Om de uitwisseling tussen de verschillende theaterdisciplines te bevorderen, nieuw materiaal uit te proberen of om een nieuwe interpretatie te geven aan bestaand materiaal.
De avond is opgebouwd uit drie presentaties van maximaal 30 minuten per stuk. Vanaf 22u wordt een gesprek geleid waar de theatermakers het publiek kunnen interviewen, zodat het publiek echt fungeert als testpubliek.

Bert Wagenaar van Kreveld is iniatiefnemer van Nieuw Werk. Vanaf 2009 organiseerde hij deze avond in Podium Westerdokwww.podiumwesterdok.nl

Sinds 2017 in de Kempenaerstudio: http://kempenaerstudio.nl 

Eerder bij Nieuw Werk:  Marjolein de Graaff, Yentl en de Boer, Maarten Willemsen, Ella van Drumpt, Elsbeth Vernout, Suzanne Mateysen, Farida van der Stoom, Reineke Jonker, Dian Liesker, Soula Notos, Judika Lessman, Anna Rottier, Rocco Vermijs, Marlinde Vos & Karin Frankel, Reineke Masschaupt, Quintijn Relouw, Marije Op ’t Einde, Ester Natzijl, Westravanderwal, Evert-Jan Apeldoorn, Maarten van Norren, Jeannie Charlene, Frank Irving, Andre Besseling, Frank Sheppard, Nicole Dooper, Heleen van den Hombergh, Renate Jörg, Thkum Arts, Frans de Wit, Marcella Wisbrun, Ubit Iskander, Daphne Gakes, Emmelie Zipson, Jessica Kaasschieter, Frédérique Arnold, Jasper van Kuijk, Carla Regina, Pastora Flamemco, Baragan, Jildou Kroes, Barbara Breedijk, Marjolein Fokkema, Ies Muller, Benji, Pieter Jouke, WordBites, Jürgen Theuns e.v.a.

Compilaties van eerdere edities van Nieuw Werk hieronder
in de slideshow door de lens van Martin Pluimers:

  • PodiumWesterdok-Collage-96dpi-FEB2014-cMartinPluimers

  • pluimer 11 april

  • podiumWdok746-mrt2014-A2

  • 26 sept collage pluimers

 

 

 

 

frank sheppard

 


Back to Top ↑